UNSA: Predstavljen rad Univerzitetskog gender resursnog centra

Resursi su važni da se s jedne strane pokaže koliko se radilo i radi na pitanjima rodne ravnopravnosti, a s druge strane da posluži u istraživačke svrhe kako bi se mjerio napredak i postignuća.


Predstavljen rad Univerzitetskog gender resursnog centra
Predstavljen rad Univerzitetskog gender resursnog centra

Na redovnoj sjednici Komisije Parlamenta Bosne i Hercegovine za ravnopravnost spolova predstavljen je rad Univerzitetskog gender resursnog centra (UNIGeRC) koji je uspostavljen početkom 2022. godine u okviru UNIGEM (Universities and Gender Mainstreaming) projekta koji vodi TPO Fondacija uz podršku Vlade Velike Britanije.

Komisijom je predsjedavala Alma Kratina a rad UNIGeRC-a su predstavile v. prof. dr. Zilka Spahić Šiljak i Lamija Subašić. Parlamentarci su imali priliku saznati šta je sve ostvareno u prethodne dvije godine, te na koji način će ovaj centar povezivati akademske i neakademske institucije i organizacije koje se bave pitanjima rodne ravnopravnosti te prikupljati resurse o ovim pitanjima. Resursi su važni da se s jedne strane pokaže koliko se radilo i radi na pitanjima rodne ravnopravnosti, a s druge strane da posluži u istraživačke svrhe kako bi se mjerio napredak i postignuća.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!