UNSA: Obustavlja se nastava na svim fakultetima i akademijama

Senat Univerziteta u Sarajevu je na jučer održanoj vanrednoj sjednici donio odluku o privremenoj obustavi rada na svim fakultetima i akademijama UNSA.


Senat Univerziteta u Sarajevu je na jučer održanoj vanrednoj sjednici donio odluku o privremenoj obustavi rada na svim fakultetima i akademijama UNSA.

Advertisements

Odluka je donesena na zahtjev Studentskog parlamenta zbog vanredne situacije koja vlada u većem dijelu Bosne i Hercegovine, kao i zbog velikog broja studenata koji su se morali vratiti u svoje sredine. Sukladno Odluci svi ispiti i ostale aktivnosti koji su se trebali održati tokom ove sedmice će se pomjeriti za sedam dana.

Pozdravljajući Odluku predstavnika Senata, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, Ahmed Nurković, istakao je za portal “Klix.ba” kako će ovo umnogome studentima olakšati predispitne obaveze.

– Prije svega moram se zahvaliti Senatu i svim dekanima fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu na razumijevanju. Naš Univerzitet ima veliki broj studenata koji dolaze iz područja koja su doživjela velike materijalne štete. Dok su se neki od njih morali vratiti u svoje krajeve, neki se sada ne mogu ni vratiti u Sarajevo tako da je ova Odluka sigurno ispravna, naveo je Nurković te dodao da obustava nastave podrazumijeva i veći angažman u radnim akcijama, kao što je bila prekjučerašnja kada je više od 500 studenata čistilo Maglaj, Zavidoviće i Olovo.

Advertisements

Pored studentskog kriznog štaba koji će biti formiran sa asocijacijama studenata sa svih fakulteta i akademija UNSA koji će raditi na organizaciji novih akcija i animiranju što više studenata za učešće, najavljeno je i formiranje kriznog štaba nastavnika i saradnika Univerziteta u Sarajevu koji će se također staviti na raspolaganje civilnoj zaštiti.

Svi zainteresovani građani mogu se pridružiti radnim akcijama prijavom online ili lično u prostorijama Studentskog parlamenta.

(Klix.ba)