UNSA: Dan dobrodošlice za strane studente, nastavnike i saradnike

Univerzitet u Sarajevu će u studijskoj 2015/2016. godine kroz programe ERASMUS MUNDUS, Mevlana, CEEPUS, te na osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji biti domaćin stranim studentima, nastavnicima i saradnicima.


Služba za međunarodnu saradnju, po uzoru na praksu sa partnerskih univerziteta iz Evropske unije, ali i šire, već šestu godinu zaredom organizira orijentacijski program koji ima za cilj da upozna strane studente, nastavnike i saradnike sa Univerzitetom u Sarajevu, njegovom istorijom, tradicijom, kulturom, kao i istorijom, tradicijom i kulturom i običajima naše zemlje.

Ove godine, orijentacijski program će započeti sa Danom dobrodošlice koji će biti održan u ponedjeljak 28. septembra 2015. godine, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, sa početkom u 10:00 sati (sala Senata), a nastaviće se do 12. oktobra 2015. godine kako bi se studenti na vrijeme upoznali sa potrebnim akademskim i administrativnim informacijama o Univerzitetu u Sarajevu prije početka studijske 2015/2016. godine.

– Također, za strane studente smo pripremili i intenzivnu školu b/h/s jezika, koja će se održavati svakog dana od 29. septembra do 12. oktobra 2015. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, nakon čega će se organizovati časovi učenja jezika u toku zimskog semestra, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X