Univerzitet u Sarajevu u suradnji sa Kriznim štabom Kantona Sarajevo organizira vakcinaciju zainteresiranih studenata Univerziteta u Sarajevu

"Naš je cilj da u ovoj akademskoj godini osiguramo što veći povratak studenata i nastavnika u učionice."


Lady Receiving Coronavirus Vaccine Injection Sitting With Doctor
Ilustracija: Envato

Univerzitet u Sarajevu u suradnji sa Kriznim štabom Kantona Sarajevo organizira vakcinaciju zainteresiranih studenata Univerziteta u Sarajevu bez obzira na mjesto iz kojeg dolaze. Vakcinacija će biti organizirana na Zetri na posebno određenom punktu.

Advertisements

– Naš je cilj da u ovoj akademskoj godini osiguramo što veći povratak studenata i nastavnika u učionice, te koristeći iskustva i kompetencije stečene u online nastavi još više poboljšamo kvalitetu učenja i podučavanja. U tome nam značajno pomaže spremnost nastavnika i studenata da se vakcinišu. U ovom trenutku u Kantonu Sarajevo dostupne su dvije vaccine Synopharm i Astra Zeneca. Vakcine oba proizvođača pružaju adekvatnu zaštitu i po svom kvalitetu, procesu proizvodnje i djelovanja se ne razlikuju od vakcina drugih proizvođača. Bilo koja izabrana vakcina će pružiti odgovarajući stepen imuniteta što je osnova povratka u uslove normalnog života, kažu sa Univerziteta u Sarajevu.

Advertisements

– Kako bismo izvršili sve potrebne pripreme, potrebno je da znamo koliko vas je zainteresirano da u narednom periodu bude vakcinisano. Stoga vas molimo da popunite ovu anketu. Anketa je anonimna i služi prije svega da ocijenimo potrebni broj vakcina. Ipak, studenti koji žele da se vakcinišu imaće mogućnost da ostave svoju mail adresu kako bi mogli dobiti pravovremene informacije o datumu i mjestu vakcinacije, dodaju sa Univerziteta u Sarajevu.