Univerzitet u Sarajevu promovirao 71 doktora nauka, s novom titulom stiže i odgovornost

 Univerzitet u Sarajevu promovirao 71 doktora nauka, s novom titulom stiže i odgovornost

Foto: Klix.ba

Univerzitet u Sarajevu promovirao je jučer 71 doktora nauka iz oblasti koje pripadaju grupacijama humanističkih, društvenih, medicinskih, prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka te tehničkih nauka i grupacije umjetnosti.

Na svečanosti uručenja diploma u Narodnom pozorištu rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj kazao je da je stjecanje akademskog zvanja ključna prekretnica na životnom putu svakog člana jer tim činom postaje samostalni istraživač, ali da to nosi sa sobom i posebnu odgovornost jer valja imati na umu da je znanje uvjetovano ljudskom potrebom i ne postoji radi samoga sebe.

– Zato je zadaća svake nove generacije doktoranata, pa i ove koju danas promoviramo, da svojim djelovanjem u društvo unese promjene, poručio je.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

UNSA je dosad promovirao više od 160.000 diplomanata, više od 16.000 magistranata, a s jučerašnjom promocijom 3.140 doktora nauka.

(Klix.ba)

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?