Univerzitet u Sarajevu između 1201. i 1400. mjesta rang-listi najboljih svjetskih univerziteta

"Univerzitet u Sarajevu nastavlja raditi punim kapacitetom kako bi se nastavio razvijati kao što uspješnija, efikasnija i transparentnija institucija u Bosni i Hercegovini."


unsa1

Jedno od najpoznatijih svjetskih rangiranja QS World University Rankings objavilo je novu rang-listu najboljih svjetskih univerziteta za 2024. godinu, a na njoj se nalazi i Univerzitet u Sarajevu kao jedini rangirani univerzitet iz Bosne i Hercegovine.

Na najnovijoj rang-listi 2024 QS World University Rankings Univerzitet u Sarajevu je zauzeo poziciju u grupi visokoškolskih institucija između 1201. i 1400. mjesta.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dvadeseto izdanje QS World University Rankings uključuje 1500 institucija na 104 lokacije i jedino je rangiranje te vrste koje naglašava zapošljivost i održivost. Rezultati se oslanjaju na analizu 17,5 miliona akademskih radova i stručna mišljenja više od 240.000 akademskih nastavnika i poslodavaca.

QS svjetska rang-lista univerziteta je, pored Šangajske i Times Higher Education (THE), jedna od najpoznatijih, a pravi je britanska kompanija za obrazovanje Quacquarelli Symonds.

– Univerzitet u Sarajevu nastavlja raditi punim kapacitetom kako bi se nastavio razvijati kao što uspješnija, efikasnija i transparentnija institucija u Bosni i Hercegovini, navode sa UNSA.