Univerzitet u Sarajevu i dalje zauzima prvo mjesto kada su u pitanju univerziteti u BiH.

U januarskom izdanju Webometricsovog rangiranja Univerzitet u Sarajevu se nalazio na 1593. mjestu na svjetskoj listi u poretku više od 31 hiljade univerziteta koji su obuhvaćeni skriningom po tri kriterija: utjecaj, otvorenost i izvrsnost, što ga svrstava u prvih 5,1% svih univerziteta na ovoj listi.

To Univerzitet u Sarajevu čini najbolje rangiranim univerzitetom u BiH. U novom izdanju Webometricsove skale Univerzitet u Sarajevu je napredovao te se nalazi na 1576. mjestu.

Nakon Univerziteta u Sarajevu, sljedeći najbolje rangirani univerzitet u BiH je iz manjeg BH entiteta. Riječ je o Univerzitetu u Banjaluci koji na Webometricsovoj ljestvici zauzima 2844. mjesto, za razliku od januarskog izdanja gdje je zauzimao četvrto mjesto u BiH i kada je bio rangiran na 3864. mjestu.

Webometrics: Pogledajte na kojem mjestu se nalaze državni, a na kojem privatni univerziteti u BiH

Treće mjesto u januarskom izdanju Webometricsa zauzimao je Internacionalni univerzitet Sarajevo koji se nalazio na 3750. mjestu, dok je u novom izdanju pao na peto mjesto u BiH, a 3911. u svijetu.

Trenutno se na trećem mjestu u BiH na Webometricsovoj skali nalazi Univerzitet u Istočnom Sarajevu koji se u svijetu nalazi na 3004. mjestu.

bih ranking