Univerzitet u Banjaluci obilježava 48 godina uspješnog rada i razvoja

Centralni događaj povodom 48 godina Univerziteta u Banjaluci je Svečana akademija.


UNIBL

Centralni događaj povodom 48 godina Univerziteta u Banjalci je Svečana akademija koja će biti održana 7. novembra 2023. godine u 12 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Kao i prethodnih godina, Svečanoj akademiji prethodiće pomen i polaganje vijenaca na Spomen-ploču poginulim studentima i radnicima Univerziteta u Banjaluci, 6. novembra 2023. godine u 10 sati, na platou između Pravnog i Mašinskog fakulteta, piše rtrs.tv.

Kao što tradicija nalaže, povodom godišnjice Univerziteta, biće organizovana i svečana promocija doktora nauka. Promocija doktora nauka koji su u proteklih godinu dana na Univerzitetu u Banjaluci uspješno odbranili svoje doktorske disertacije biće održana 9. novembra 2023. godine u amfiteatru Fakulteta političkih nauka u 10 sati.

Konferencija nauke na Univerzitetu u Banjaluci zakazana je 10. novembra 2023. od 10 sati u amfiteatru Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta.

Od 23. do 25. novembra, u organizaciji Studentskog parlamenta, održaće se i naučno-stručni skup “Studenti u susret nauci”.

Do kraja ove godine, a u sklopu manifestacija povodom godišnjice vodeće visokoškolske ustanove u Republici Srpskoj, planirano je da više fakulteta obilježi godišnjice rada, promoviše diplomce prvog i drugog ciklusa studija, te organizuje naučne konferencije i skupove.