Univerzitet iz BiH prikupio 15.000 KM za Tursku i Siriju

10.000 konvertibilnih maraka u novcu i 5.000 konvertibilnih maraka u potrepštinama koje su neophodne.


Foto: Envato
Foto: STUDOMAT / Envato

Univerzitet ”Džemal Bijedić” u Mostaru organizirao je akciju prikupljanja sredstava za pomoć područjima prijateljskih zemalja Turske i Sirije koja su pogođena jakim i razornim potresima u prethodnom periodu.

Akcija prikupljanja sredstava realizirana je u rektoratu Univerziteta, kao i na fakultetima i univerzitetskim studijima, a ista je rezultirala prikupljanjem 15.000 konvertibilnih maraka, i to: 10.000 konvertibilnih maraka u novcu i 5.000 konvertibilnih maraka u potrepštinama koje su neophodne.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Također, zaposlenik Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru, referent za tehničku podršku Nadin Kevelj, te studenti Emina Mustafić sa Agromediteranskog fakulteta i Adis Karkelja koji je studirao na Mašinskom fakultetu boravili su u turskoj provinciji Hatay kao ispomoć lokalnim timovima koji su obavljali potragu i spašavanje stradalih u potresu, piše Bljesak.info.

 – S ponosom ističemo da su kolega Nadin Kevelj, Emina Mustafić i Adis Karkelja dio Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru, te se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava za pomoć Turskoj i Siriji. Izražavamo nadu da će prikupljena sredstva u što skorijem vremenskom roku biti isporučena i da će biti od koristi tamo gdje je najpotrebnije, navedeno je u priopćenju za javnost.