UNIBL: Uručene 194 diplome svršenim studentima Medicinskog fakulteta

Medicinski fakultet je najaktivnija članica Univerziteta po svim parametrima iz oblasti obrazovanja, ali i pružanja usluga.


med f unibl
Foto: Nezavisne novine

U Banjaluci su danas dodijeljene 194 diplome svršenim studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, koji su pohađali jedan od devet studijskih programa na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić čestitao je diplomcima te rukovodstvu, profesorima i asistentima Medicinskog fakulteta koji obilježava 45 godina postojanja i rada.

 – Drago mi je što ću imati priliku da radim sa ovim ljudima, što je veliko i za mene, jer uvijek učim i imaću priliku da naučim nešto od njih, kao i oni od mene, tako da nas očekuje saradnja u zdravstvenom sistemu RS, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin istakao je da je Medicinski fakultet najaktivnija članica Univerziteta po svim parametrima iz oblasti obrazovanja, ali i pružanja usluga, pišu Nezavisne.

 – Ono što posebno ističe ovaj fakultet jeste izlazak na tržište, što bi trebalo da slijede i drugi fakulteti, naveo je Gajanin.

On je naglasio da ovaj fakultet ističe i naučna produktivnost, pogotovo kada je riječ o naučnim radovima koji se publikuju u međunarodno referentnim časopisima.

Gajanin je naveo da se većina mjesta za sve studijske programe na Medicinskom fakultetu popuni već tokom prvog upisnog roka.

Dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić rekao je da je ovaj fakultet jedan od modernijih u okviru Univerziteta u Banjaluci, te jedan od najprosperitetnijih u cijeloj regiji i prvi koji je u okviru banjalučkog Univerziteta pokrenuo studije na engleskom jeziku.

On je podsjetio da je prvo predavanje na Medicinskom fakultetu održano u velikoj sali Kulturnog centra “Banski dvor” 15. novembra 1978. godine, dok su prvi diplomci bili pet godina kasnije.

Student generacije na Medicinskom fakultetu Stefan Božić rekao je da je presrećan ostvarenim uspjehom i da je to motivacija za njegovo dalje profesionalno usavršavanje.