UNIBL: Obezbijeđeno 1,5 miliona KM za renoviranje dva paviljona Studenskog centra “Nikola Tesla”

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević izjavio je jučer u Banjaluci da je za renoviranje paviljona jedan i dva Studenskog centra "Nikola Tesla" obezbijeđeno 1,5 miliona KM.


Studentski centar “Nikola Tesla” Banjaluka
Studentski centar “Nikola Tesla” Banjaluka

– Pripremamo dokumentaciju neophodnu za renoviranje ovih paviljona. Cilj nam je da početkom građevinske sezone budu sanirani, rekao je novinarima Malešević nakon sastanka sa predstavnicima Studentskog centra “Nikola Tesla” i studentskih organizacija.

On je ocijenio da su postojeći uslovi za smještaj studenata Univerziteta u Banjaluci zadovoljavajući.

– Uslovi za smještaj studenata biće poboljšani, jer bi četvrti paviljon Studentskog centra `Nikola Tesla` trebalo da bude useljen u narednom semestru, dodao je Malešević.

On je naveo da je na današnjem sastanku razmatrana mogućnost povećanja cijene studentskog smještaja.

– Saglasili smo se da ne bude ista cijena u paviljonima, jer su uslovi smještaja različiti. U paviljonima jedan i dva uslovi smještaja su nešto lošiji, pa će cijena ostati kao do sada, a u paviljonima tri i četiri biće veća, pojasnio je Malešević.

Direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Zoran Babić podsjetio je da ishrana za mjesec dana u ovom centru košta 75 KM, a smještaj 10 KM, dok su pojedine socijalne kategorije oslobođene plaćanja.

– Prijedlog je da cijene smještaja budu diferencirane, odnosno u skladu sa uslovima smještaja, dok bi cijena ishrane trebalo da bude povećana do 15 KM na mjesečnom nivou, kaže Babić i napominje da će Upravni odbor Studentskog centra danas raspravljati o cijenama smještaja i ishrane.

Član Upravnog odbora Studentskog centra “Nikola Tesla” iz reda studenata Boris Mijatović rekao je da je potrebno poboljšati uslove smještaja i ishrane, te da se nakon toga može razgovarati o njihovoj cijeni.

(Nezavisne novine)