UNESCO i Goi mirovna fondacija: Međunarodno takmičenje u pisanju eseja

UNESCO i Goi mirovna fondacija raspisali su konkurs za mlade u kategoriji eseja na temu: Building Peace in our Hearts and Minds.


UNESCO i Goi mirovna fondacija raspisali su konkurs za mlade u kategoriji eseja na temu: “Building Peace in our Hearts and Minds”.

Konkurs je otvoren za mlade iz cijelog svijeta, a koji imaju između 14 i 25 godina starosti (koji će do 15. juna 2015. napuniti 25 godina).

Eseji moraju biti originalni, neobjavljivani, sadržavati do 700 riječi i napisani na engleskom, francuskom, španskom, njemačkom ili japanskom jeziku.

Rok za slanje je 15. juni 2015. ali se savjetuje da sa pripremom krenete dosta ranije. Prva tri mjesta dobit će novčanu nagradu, a prvo mjesto još i put u Tokio na svečanu ceremoniju dodjele nagrada!

Online aplikacije i više informacija na: www.goipeace.or.jp.

(YEP)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X