UKC Tuzla uz status univerzitetske bolnice ostaje naučno-nastavna baza Univerziteta u Tuzli

Izdato Rješenje kojim se Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla dodjeljuje naziv univerzitetska bolnica sa rokom važenja od pet godina.


ukc tuzla

Univerzitetski klinički centar Tuzla, u martu mjesecu 2023. godine, Univerzitetu u Tuzli podnio je zahtjev za dodjelu naziva univerzitetska bolnica, na osnovu člana 19. Pravilnika o uvjetima koje moraju ispunjavati bolnice za dodjelu naziva univerzitetska bolnica.

Postupajući po navedenom zahtjevu, Javna ustanova Univerzitet u Tuzli, u junu mjesecu 2023. godine, izdao je Rješenje kojim se Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla dodjeljuje naziv univerzitetska bolnica sa rokom važenja od pet godina.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Naime, prema Pravilniku o uvjetima koje moraju ispunjavati bolnice za dodjelu naziva univerzitetska bolnica u FBiH, taj status mogu dobiti isključivo zdravstvene ustanove koje provode vrhunski stručni rad u tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti i koje su nastavna baza fakulteta, te imaju postignute naučne i stručne rezultate u zemlji i inostranstvu u primjeni praćenju, proučavanju i unapređenju registrirane djelatnosti za koju obavljaju nastavni proces, saopćeno je iz UKC-a Tuzla.