U ovom videu će se mnogi pronaći: Kako izgleda studentski život u Sarajevu?

Studentice su se našalile kako su bile primorane obiti bankomat kako bi preživjele do kraja mjeseca. 


ipiccy image 9
Foto: TikTok

Za studentsko doba svi kažu da je najbolji period u životu. Sa sobom donosi lijepe trenutke, uspomene, puno radosti i smijeha. Međutim, donosi i mnoge nedostatke poput samostalnog života, udaljenosti od svoga doma i onaj najgori nedostatak među studentima a to je raspoređivanje novca u toku mjeseca.

Studenti su prisiljeni odoljeti mnogim željama i potrebama. Pogotovo, situacija u Bosni i Hercegovini nije idealna, pa mnogi studenti kao izvor prihoda imaju samo stipendiju. Neki se pak odluče raditi tokom studiranja kako bi imali dovoljno novca za neki normalan studentski život.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Život studenata zahtijeva mnoge troškove, kao što su plaćanje školarine, studentskog doma ukoliko ne žive u svom gradu ili najam stana, hrane, pribora, knjiga i drugih stvari koje su potrebne za studiranje.

Potreban je i džeparac jer studenti često imaju pauze između predavanja pa na fakultetu borave cijeli dan. Sve su to problemi sa kojima se studenti u Bosni i Hercegovini susreću.

Da studentski život u Sarajevu nije lak, pokazuju nam studentice koje su na svoj TikTok profil objavile video humorističnog karaktera. Našalile su se kako su primorane bile obiti baknkomat kako bi preživjele do kraja mjeseca.

– Obila bankomat pa sad žuri na faks, napisala je autorica videa.

Video možete pogledati u nastavku.

@sejlasmajlovic_99

#studentlife #studentproblems #sarajevo🇧🇦 #mybestfriend #viral

♬ original sound – smajlovićka_99