U Banjalučkom studentskom pozorištu obilježen Međunarodni dan studenata i srednjoškolaca

"Naše učenje ne završava sa srednjom školom i fakultetom, nego trebamo stalno da radimo na svom usavršavanju i da se izgrađujemo na svim poljima."


dan studenata banjaluka
Foto: Grad Banja Luka

U Podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta, 17.11.2023. obilježen je Međunarodni dan studenata i srednjoškolaca.

 – Ovaj dan predstavlja simbol borbe za demokratsko društvo i obilježava se u spomen i znak sjećanja na praške srednjoškolce i studente i njihove proteste koje su, protiv nacističke okupacije, organizovali u Pragu 1939.godine. Međunarodno vijeće studenata kasnije je u Londonu proglasilo 17. novembar za „Međunarodni dan studenata“, navedeno je u saopštenju.

Događaju u Studentskom pozorištu su pored redovne publike, organizovano prisustovali učenici srednje Ekonomske i Poljoprivredne škole, Gimnazije, kao i studenti Univerziteta u Banjoj Luci.

U ime Banjalučkog studentskog pozorišta glumica i student Elektro-tahničkog fakulteta UNIBL-A Milica Petković uručila je zahvalnice Savezu studenata PMF-a, banjalučkoj Gimnaziji, te Poljoprivrednoj i Ekonomskoj školi iz Banje Luke.

Prisutnima se obratila Valentina Knežević, potpredsjednica Studentske organizacije PMF-a Univerziteta u Banjoj Luci, poručivši kako joj je izuzetno drago što naši studenti imaju priliku u Studentskom pozorištu da uvijek besplatno prisustvuju sjajnim predstavama.

– Želim da vas podsjetim da je znanje ono što nam je bitno i što nam niko ne može uzeti i da je veoma važno da konstantno radimo na sebi i da stalno učimo i da se naše učenje ne završava sa srednjom školom i fakultetom, nego da trebamo stalno da radimo na svom usavršavanju i da se izgrađujemo na svim poljima, kazala je ona.

U okviru dramskog programa odigrana je komedija „Prodavnica budućnosti“, prema tekstu i režiji Vahida Durakovića, a u izvođenju Sanela Ugarka iz Bugojna, piše Insajder.in.