Ovo su trikovi za lakše i bolje učenje

Temeljit, kontinuiran i organiziran rad najbolji je saveznik u postizanju uspjeha na fakultetu. Ipak, razumijemo da je ovo ujedno i jedna od naomraženijih metoda, pa vam donosimo nekoliko savjeta kako što bolje iskoristiti vrijeme koje je pred vama.


Oganizacija, organizacija, organizacija! Napravite raspored učenja, koliki dio gradiva želite preći za koji dan, trudite se da budete efikasni i nemojte odustajati, uspjeh je najveći poticaj za sljedeći radni dan.

Pravite bilješke. Gradivo nastojte sažeti, pravite natuknice koje ćete povremeno pregledati, tako da vam se naučeno zadrži u memoriji.

Pravite stanke. Kada  osjetite da vam koncentracija opada i da besmisleno iščitavate gradivo, napravite stanku. Poželjno bi bilo da je ne iskoristite za odlazak na Facebook, nego da uradite nesto korisno “na nogama”. Stanka ne bi trebala biti preduga, dovoljno da se malo “osvježite”.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X