Treći Sarajevo “Let's talk about IT!” meetup

Novi Let’s talk about IT meetup bit će održan 9. maja na temu "Upotreba opensource tehnologija pri skaliranju infrastrukture datacentara". Predavač Omar El Tabari podijelit će iskustva stečena upravljanjem i održavanjem velikih data centara.


Treći Sarajevo Lets talk about IT meetup 1

Let's Talk About IT!

Početkom godine grupa entuzijasta iz sarajevskog IT svijeta pokrenula je seriju meetup-a pod nazivom “Let’s talk about IT!”, i pokroviteljstvom kompanije Infobip. Ideja je bila pomoći jačanju IT communityja u Sarajevu. Ovo je odlična prilika da zainteresovani pored svakodnevnih obaveza saznaju nešto novo te podijele iskustva i probleme na koje nailaze u razvoju softvera.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Već su održana dva meetupa na kojima su predstavljeni koncepti countinuous deliverya, te monitoringa i alertinga enterprise sistema. Predavači su podijelili iskustva stečena tokom rada na razvoju softverskih rješenja, a sudionici su bili u prilici da steknu nova znanja koja bi im mogla koristiti u daljem razvoju.

Ansible, Chef, Docker…

Treći po redu meetup biti će održan 9. maja na temu “Upotreba opensource tehnologija pri skaliranju infrastrukture datacentara”. Predavač Omar El Tabari će pružiti uvid u opensoruce tehnologije Ansible, Chef, kao i cloud init, powershell i Docker. Pored toga predstavit će načine njihove upotrebe pri održavanju i upravljanju datacentrima, kako se javila potreba za njima te kako su one integrisane u infrastrukturu sistema. Također će se osvrnuti na otkrivanje grešaka, kao i na pitanja sigurnosti.

Prijavite se!

Zainteresirani se mogu prijaviti na meetup stranici, a više informacija možete naći ovdje.

Treći meetup je ujedno i posljedni u proljetnoj seriji, nakon čega slijedi ljetna pauza. Priča se nastavlja u septembru kada kreće nova serija meetup-a. Predavači koji su zainteresirani za ulazak u program mogu se javiti na: meetupsa@infobip.com.

Vidimo se 9. maja u prostorijama Academy387 – Bosmal Centar, Sarajevo u 18 sati.

Treći Sarajevo Lets talk about IT meetup 2

(STUDOMAT.ba)