Tragična ekskurzija: Dvojica tinejdžera preminula tokom putovanja u Grčku

Dvojica tinejdžera umrli su u roku od nekoliko sati jedan poslije drugog, dok su bili na ekskurziji u Grčkoj kako bi proslavili završetak ispita.


Max Wall i Andrew O‘Donnell

Max Wall i Andrew O‘Donnell, obojica osamnaesotogodišnjaci, diplomirali su ove godine na koledžu i otputovali na grčko ostrvo Ios.

Tokom subotnjeg noćnog izlaska, Andrew se odvojio od prijatelja dok su se vraćali do njihovog smještaja i prijavljen je kao nestao. Njegovo tijelo je pronađeno oko 9.20 sati ujutro narednog dana na kamenju u polju, a tragovi su ukazali da se okliznuo i udario glavom.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Vjeruje se da se Max, koji ima historiju srčanih problema, srušio u blizini ostrvske luke tog popodneva nakon što je čuo za smrt svog prijatelja. Uprkos svim naporima doktora, kasnije je u bolnici proglašen mrtvim.

Lokalna policija potvrdila je da su u toku dvije istrage o smrtnim slučajevima tinejdžera koji su pronađeni mrtvi u razmaku od nekoliko sati.

– Shvatamo da je Max koji je pronađen mrtav u luci imao historiju srčanih problema. Prijatelji koji su bili s njim naveli su da se srušio kada je čuo za smrt Andrewa. Bili su bliski, naveo je jedan lokalni policajac, piše Mirror, prenosi N1.

Tijela oba tinejdžera bit će poslata u luku Pirej, izvan Atine, gdje se očekuje obdukcija.

– Obdukcije će nam reći više, iako trenutno isključujemo bilo šta sumnjivo, rekao je izvor na ostrvu.

Direktor škole je rekao da je grupa drugova iz razreda koja je bila sa njima na odmoru “apsolutno traumatizovana” i da je na putu kući. Škola je otvorena, otvorena je knjiga saučešća i dostupna je podrška onima kojima je potrebna, dodao je direktor.