TikToker otkrio odličan trik kako u samo nekoliko sekundi možemo smanjiti stres i anksioznost

Trikom se možete upotrijebiti za smirivanje tokom napada panike, prije javnog nastupa ili u bilo kojoj drugoj situaciji koja izazva stres.


young girl hands cleaning clay from fingers
Ilustracija: Envato

Stručnjak za mentalno zdravlje podijelio je jednostavan trik za koji tvrdi da će stres i anksioznost umanjiti u svega nekoliko sekundi, a sve što trebate napraviti je pritisnuti određeno mjesto na svom tijelu.

Bradley Littlefair iz Sydneya kaže da u srednjem prstu imamo živac nazvan “dugme za resetiranje panike” koji se spaja sa srcem i smanjuje osjećaj stresa kada se stimulira. U nedavno objavljenom videu na TikToku, tvrdi da se ta tačka nalazi tik ispod trećeg zgloba na prstu. Kaže da se pritiskanjem palca na dio ispod tog zgloba smanjuje anksioznost gotovo trenutno.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

@bradleylittlefair

Simple trick to reduce anxiety instantly #anxietyrelief #mentalhealth #health #fyp #hack

♬ Twenty One Pilots Hometown Slowed Sad Part – Blasteran MaLaikat

Trikom se možete upotrijebiti za smirivanje tokom napada panike, prije javnog nastupa ili u bilo kojoj drugoj situaciji koja je izazvala stres, prenosi večernji.hr. Njegov video brzo je prikupio gotovo 350 hiljada pregleda, a mnogi su ostali oduševljeni trikom.

Hvala vam! S obzirom da sam bila zatvorena sama pet sedmica i moram biti još četiri, napadaji panike bili su snažni, komentarisala je jedna korisnica, dok je jedan korisnik rekao:

Nevjerovatno! Osjetio sam kao da mi je pao teret s ramena. Moram ovo zapamtiti.