Testirajte svoj IQ: Da li možete odgonetnuti koji prekidač upravlja svjetlom?

Koji prekidač upravlja svjetlom?


Rješenje:

Uključite prekidač broj 1 i pričekajte nekoliko minuta. Zatim ga vratite u originalni položaj, a zatim odmah okrenite prekidač broj 2. Otvorite vrata i provjerite svjetlo. Ako je upaljeno, onda ga prekidač broj 2 kontroliše, a ako je isključeno, onda dodirnite sijalicu sa svojom rukom. Ako je sijalica vruća, onda je prekidač broj 1 kontroliše, a ako je sijalica hladna, onda prekidač broj 3, kontroliše.

Ako vam se dopala ova mentalna vježba pratite našu rubriku “Studentske mozgalice” i upustite se u svijet koji je pun zanimljivih, izazovnih i, naravno, obrazovnih mozgalica. Sve su one pažljivo osmišljene da vam pomognu da naoštrite moždane vijuge, idealno za pripremu predstojećih ispita. Jer, kao što kaže stara izreka: “U zdravom tijelu, zdrav duh” – a mi dodajemo: i bistar um!

Studentska mozgalica: Šta je pogrešno na ovoj slici?

Još mozgalica?

Ako vam se dopala ova mentalna vježba pratite našu rubriku Studentske mozgalice i upustite se u svijet koji je pun zanimljivih, izazovnih i, naravno, obrazovnih mozgalica. Sve su one pažljivo osmišljene da vam pomognu da naoštrite moždane vijuge, idealno za pripremu predstojećih ispita. Jer, kao što kaže stara izreka: “U zdravom tijelu, zdrav duh” – a mi dodajemo: i bistar um!

Mozgalice