Test ličnosti: Šta prvo vidite na slici?

Ono što prvo ugledate na slici mnogo govori o vašim najvećim strahovima.


1.Ako ste prvo ugledali leptira:

Plašite se da bi vas neko mogao izdati. Skloni ste da budete nepovjerljiviji, vjerovatno zbog toga što ste bili povređeni i odbačeni od strane drugih. Leptiri takođe mogu da simbolizuju traumatičan događaj iz vašeg detinjstva ili da ste bili odbačeni na radnom mjestu. Kada prođemo kroz iskustvo ove vrste, a naš mozak nije u stanju to obraditi, ponovo će se pojaviti kada slična situacija pokrene to sjećanje.

0db52a5246bbb261666ca22110
Foto: Brightside

2. Ako ste prvo ugledali jabuku:

Ako prvo vidite jabuku znači da je vaš najveći strah od smrti. Ovo možda i nije tako veliko otkriće jer ga se svi bojimo. Ali stvar je u tome da se zapravo plašite da ćete izgubiti nekoga ko vam je veoma blizak. Vi ste osoba puna ljubavi koja brine o drugima i vjerovatno je da je ovaj strah zasnovan na traumatskom iskustvu. Gubitak nekoga u prošlosti mogao je ostaviti trajni ožiljak na vašoj podsvijesti.

1c90a359d3a8a5af68486ce181
Foto: Brightside

3. Ako ste prvo ugledali gusjenicu:

Jeste li ikada čuli za pojam fazmofobija? Ako ste vidjeli gusjenicu, onda biste mogli imati podsvjesni strah od paranormalnih aktivnosti, poput gledanja duhova. Vaš mozak će podići uzbunu samo na spomen riječi poput duha, vještice ili bilo kojeg drugog natprirodnog entiteta. Čak i ako vaš racionalni um zna da to ne može biti istina, osjećate se proganjanim prolaznim mislima koji vam jure kroz um.

0430355dfc90c28f2e6f2376e3
Foto: Brightside

4. Ako ste prvo ugledali nož:

Noževi su simbol prijetnje. Ako ste to prvi vidjeli, vaš bi strah mogao biti povezan s nekom neizlječivom bolešću. Svi se bojimo bolesti i starosti, ali taj strah je toliko duboko ukorijenjen u vašoj podsvijesti da vas sama pomisao na njega užasava. Većina ljudi koji to prvi vide ili se boje neke neizlječive bolesti ili iznenadne smrti bez ikakvog razloga ili objašnjenja. Jeste li bili svjesni ovog duboko ukorijenjenog straha?

45b07f5ec0ae87dff10175660d
Foto: Brightside

Koje vas druge stvari plaše? Podijelite ovaj test sa svojim prijateljima i porodicom kako bi i oni mogli bolje razumjeti svoje najdublje strahove.