Tehnologija i studentski život: Najbolje aplikacije za praćenje i upravljanje studentskim finansijama

Korisne aplikacije koje će olakšati studentski život.


close up ladies hands holding phones

S dolaskom pametnih telefona i aplikacija, svakodnevne aktivnosti postale su mnogo jednostavnije, uključujući i upravljanje finansijama. Za studente, koji često balansiraju između školovanja, poslova i socijalnog života, ove aplikacije mogu biti ključne za održavanje stabilnih finansija.

Splitwise

Idealna za studente koji žive s cimerima. Ova aplikacija vam omogućava da lako pratite i dijelite troškove. Bilo da dijelite račun za večeru ili plaćate mjesečnu stanarinu, Splitwise će osigurati da svako zna koliko duguje.

PocketGuard

PocketGuard vam pomaže da pratite svoje dnevne, sedmične i mjesečne troškove, upoređujući ih s vašim prihodima. Također može analizirati vaše troškove i pružiti savjete o tome gdje možete uštedjeti.

STUDOMAT APP

Iako nije isključivo aplikacija za upravljanje finansijama, STUDOMAT aplikacija nudi sekciju gdje studenti mogu pratiti informacije o stipendijama, popustima i drugim finansijskim benefitima dostupnim studentima. Preporučuje se kao integralni dio svakog studentskog života.

studomat app

m-ba

Ako čekate rezultate ispita, ne morate čekati i u redu za plaćanje. Studentima je svaka sekunda dragocjena, a sa mobilnom aplikacijom držite svoje finansije u džepu i pratite sve svoje studentske troškove. Bez obzira da li plaćate stanarinu, režije, školarinu ili samo provjeravate koliko novca imate do kraja mjeseca – sve je dostupno u samo nekoliko klikova. Zaboravite na bespotrebno čekanje u redovima, gužve u banci i gubljenje dragocjenog vremena. Mobilno bankarstvo vam omogućava da sve obavite s bilo kojeg mjesta, bilo kada. Tako možete više vremena posvetiti učenju, pripremi za ispite i nezaboravnim trenucima s prijateljima.

mba banner footer 2022

I ono što je najvažnije, mobilnu aplikaciju dobijate potpuno besplatno uz standard paket za studente koji nudi niz pogodnosti: tekući račun, mobilno i internet bankarstvo, kao i Debit Mastercard karticu za sve vaše potrebe. A najbolje od svega? Sve je to bez naknade za studente do 26. godine, uz potvrdu sa faksa koja dokazuje da ste student.

I jako važno za sve studente i buduće studente, posjedovanje studentskog računa ne samo da vam olakšava svakodnevno upravljanje novcem, već je i bitno prilikom prijave za stipendije i studentske poslove.

Bonus app

Evernote je aplikacija za bilješke koja omogućava studentima da bilježe, organiziraju i pohranjuju sve vrste informacija na jednom mjestu. Bilo da se radi o predavanjima, istraživanjima ili ličnim projektima, Evernote može pohraniti sve – od tekstualnih bilješki do slika, PDF-a i web stranica. Veoma koristan alat za studente koji žele održavati sve svoje bilješke i materijale na jednom mjestu.