Takmičenje za studente građevine: Prijavite se i osvojite laptop i druge vrijedne nagrade

Prilika za studente građevinskih fakulteta - prijavite se na takmičenje i osvojite vrijedne nagrade.


allplan takmicenje

Građevinska industrija jedna je od najmanje digitaliziranih industrija. Statistike govore da je čak 7% svjetske radne populacije zaposleno u građevinskoj industriji, a produktivnost je u posljednjih 20 godina porasla za samo 1%. Dok 77% građevinskih tvrtki smatra da će se digitalizacijom povećati produktivnost industrije, tek 20% njih počelo je digitalizirati svoje poslovanje.

Advertisements

S ciljem promocije digitalizacije u građevinskoj industriji, BIM načina rada i kvalitetnog projektiranja ove godine se po prvi put organizira veliko regionalno takmičenje namijenjeno studentima građevinskih fakulteta pod nazivom Allplan Student Competition.

– Građevinska industrija u našoj regiji trenutačno prolazi kroz proces digitalizacije gdje se naglasak stavlja na BIM metodologiju rada (engl. Building Information Modeling). Kako bi se budući inženjeri već u studentskim danima pripremili za tržište rada odlučili smo pružiti potporu struci i inženjerima organiziranjem regionalnog Allplan studentskog natjecanja. Kroz natjecanje studenti će usavršavati svoje vještine korištenja digitalnih alata u fazi projektiranja, upoznat će se s važnostima dijeljenja informacija i definiranja procesa u najranijim fazama projekta te izoštriti komunikacijske vještine simuliranjem stvarnog građevinskog projekta, kazala je Monika Mlakić, BIM konzultantica Baldinistudia i organizatorica takmičenja.

Allplan je trenutačno vodeći europski BIM softver koji omogućava brže, tačnije i preciznije projektiranje i modeliranje armature. Zahvaljujući ovakvoj tehnologiji, inženjeri automatiziraju svoje svakodnevne zadatke automatskim ispisima količina, asocijativnim presjecima, 3D modeliranjem i dodavanjem svih potrebnih informacija.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvuje šest država – Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Crna Gora te ukupno 20 građevinskih fakulteta. U razdoblju pandemije ovo je itekako pozitivna priča za umrežavanje studenata i fakulteta.

Natjecanje podupiru mnoge tvrtke iz građevinske industrije kojima se studenti imaju priliku predstaviti i profilirati se na tržištu rada, priopćeno je.

Advertisements

Natjecanje je organizirano kroz tri faze:

  • Online kvalifikacijski BIM test
  • Allplan Faculty Hackathon (trodnevna fakultetska takmičenja)
  • Allplan Regional Hackathon (trodnevno glavno regionalno takmičenje u Beogradu)

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti putem linka, a prijave traju do 25.4.2021.

Na fakultetskom takmičenju studente očekuju vrijedne nagrade sponzora, poklon paketi i vaučeri.

A na glavnom regionalnom takmičenju koje se ove godine održava na Građevinskom fakultetu Univerzitetu u Beogradu pobjednike očekuje:

  • mjesto: Laptop + nagrade sponzora i poklon paketi
  • mjesto: Tablet + nagrade sponzora i poklon paketi
  • mjesto: Earpods + nagrade sponzora i poklon paketi

– Ovim putem pozivamo sve buduće građevinske inženjere da se prijave na natjecanje, steknu nova prijateljstva, usavrše svoja znanja i istaknu se sa svojim Allplan umijećima. Bonus je svakako ako su prošli jednu od studentskih Allplan edukacija tvrtke Baldinistudio. Ukoliko nisu, a žele sudjelovati na natjecanju neka se jave na studenti@baldinistudio gdje ćemo studentima omogućiti edukacijske materijale za pripremu, poručila je Mlakić, stoji u priopćenju.

Za više informacija posjetite web stranicu bimstudent.net  ili njihov Facebook i Instagram profil.