Svi studenti pali na ispitu, profesor se izvinio i podnio ostavku

Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati. Ovu narodnu poslovicu doslovno je shvatio i profesor koji je nakon više od 20 godina podnio ostavku i napustio fakultetske učionice.


Na posljednjem ispitu od 200 studenata koji su pristupili polaganju ispita niko nije položio. Studenti, navikli na ovakve slučajeve, nisu poduzeli ništa. Međutim, javnost je iznenadio predmetni profesor koji je podnio ostavku i izvinio se studentima.

Advertisements

– Neko za ovo mora odgovarati, a taj neko sam ja. Zaista je poražavajuće za mene kao profesora i čovjeka da niko iz generacije nije položio ispit. Nisam im uspio prenijeti znanje i ništa drugo mi ne preostaje nego da se izvinem i podnesem ostavku Upravi Fakulteta, kazao je za naš portal ovaj profesor.

Vjeruje da će njegov potez slijediti i ostale kolege koje imaju iste probleme.

Ko ne kupi profesorov udžbenik ne može položiti ispit

Advertisements

– Nakon više od 20 godina karijere predavača shvatio sam da nije ispravno insistirati na tome da studenti isključivo kupuju i koriste moju knjigu. Želim otići u penziju mirne savjesti i sve iznijeti javno i izviniti se studentima, dodao je ovaj profesor.

Čitav slučaj se dodatno zakomplikovao kada je otkriveno da je udžbenik koji je profesor prodavao studentima zapravo zbirka seminarskih radova studenata.

Iz Uprave Fakulteta nismo dobili komentar.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera.