Sve vijesti na jednom mjestu

Foto: Ilustracija

Savjeti: Kako se pripremiti za važan sastanak

Svakodnevne poslovne aktivnosti su postale sve brojnije i zahtjevnije, ”To-Do” lista se samo širi, radno vrijeme je postalo suviše kratko za sve obaveze koje se podrazumijeva da ćete obaviti te imate osjećaj da ste gotovo uvijek u trci sa vremenom, pa i samim sobom.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

Pet lekcija o rukovodstvu koje možemo da naučimo od direktora Ubera

Uber je već nekoliko godina unazad poznat kao start-up koji je iz jedne ideje, a to je da zamijeni sistem taksija, izrastao u kompaniju vrijednu 70 milijardi dolara, sa 12.000 zaposlenih i više desetina hiljada vozača. Ipak, osnivač i direktor Ubera Travis Kalanick sada mora da upravlja krizom koja posljednjih mjeseci prilično drma ovu kompaniju.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #493

Iste frekvencije, isti web stream, samo novi sadržaji, priče, prilozi i emisije uz koje se možete informirati, poešto naučiti i svakako se zabaviti – to su odrednice još jednog, 493. izdanja Omladinskog programa BHradija1. Sa vama smo svakog radnog dana u standardnim terminima, a šta vas čeka ove sedmice čitajte u nastavku…

PROČITAJ VIŠE

Održana promocija 9. generacije diplomanata IUS-a

U subotu, 17. juna 2017. godine Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je odao priznanje devetoj generaciji diplomanata sa sva tri ciklusa studija za sav njihov rad i uspjeh na akademskom putovanju. 229 diplomanata (bakaleuarata, master i doktorskih studija) proslavilo je svoja postignuća.

PROČITAJ VIŠE