Sve teče po planu: Kampus UNSA će biti u cjelosti obnovljen

Projekt obnove Kampusa teče planiranom dinamikom, izvjesna finansijska sredstva za njegovu cjelovitu realizaciju.


kampus unsa

Ministrica nauke, visokog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo Aleksandra Nikolić i direktorica Direkcije za izgradnju i održavanje Kampusa Lejla Hajro razgovarale su o daljnjim koracima i procedurama u realizaciji projekta obnove Kampusa Univerziteta u Sarajevu, sa delegacijama Evropske investicione banke (EIB) i Francuske razvojne agencije (AFD), koju predvode Sandrine Friscia, predstavnica EIB-a za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Maxime Lebovics, zamjenik direktora Regionalnog ureda AFD-a za Zapadni Balkan.

Projekt cjelokupne obnove i razvoja Kampusa je projekt koji se pripremao i vodio posljednje dvije godine. Evropska investiciona banka je prepoznala ovaj projekat kao važan razvojni projekat za Bosnu i Hercegovinu i već je odobrila 500.000 eura za tehničku pomoć, u okviru Inicijative za finansiranje urbanih projekata (UPFI) koju zajednički sponzorira AFD.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Banka je već sprovela procedure nabavke, uz angažovanje engleske konsultantske kuće ARUP, što je rezultiralo izradom seta dokumentacije koja obuhvata izradu Master plana obnovu i razvoj Kampusa, idejnih rješenja za sve objekte i izradu Studije izvodljivosti projekta.

Evropska investiciona banka, koja je od početka uključena u projekat, voljna je da se dalje uključi u pripremu projekta i da ga sufinansira, uz daljnju dubinsku analizu od strane Banke.

Projekt obnove Kampusa teče planiranom dinamikom, izvjesna finansijska sredstva za njegovu cjelovitu…

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Saturday, 28 January 2023