SUM: Prve univerzitetske iskaznice uručene studentima s invaliditetom

Sveučilišna iskaznica sredstvo je identifikacije i dokaz pripadnosti zajednici Sveučilišta u Mostaru.


sum
Foto: Startbih.ba

Na Sveučilištu u Mostaru (SUM) u četvrtak su uručene sveučilišne iskaznice studentima s invaliditetom, a uručenje je organizirao Ured za studente s invaliditetom, priopćeno je sa SUM-a.

Uručenju su prisustvovali pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Vesna Kazazić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije Tomislav Volarić, voditelj Ureda za studente s invaliditetom Marijan Tustonja i predsjednica Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru Marija Barun, prenosi Startbih.ba.

 – Ovaj današnji čin sigurno stavlja studente s invaliditetom u prvi plan. Upravo je Ante danas primio među prvima svoju studentsku iskaznicu što pokazuje da je studente s invaliditetom prepoznao menadžment i da se o njima unaprijed promišlja. Današnji događaj samo je jedan u nizu kojim Sveučilište doprinosi inkluzivnijem, jednakom i sveobuhvatnom pristupu studentima s invaliditetom, kazao je voditelj Ureda za studente s invaliditetom Marijan Tustonja.

Ured za studente s invaliditetom u svome djelovanju nastoji osigurati studentima s različitim oblicima invaliditeta jednostavnije, dostupnije, jasnije, brže i funkcionalnije studiranje na Sveučilištu u Mostaru. Cilj njegovih aktivnosti jest uključiti sva područja akademske zajednice osiguravanju jednakoga pristupa studentima s invaliditetom.

 – Sveučilišna iskaznica sredstvo je identifikacije i dokaz pripadnosti zajednici Sveučilišta u Mostaru. Skeniranjem QR koda na sveučilišnoj iskaznici moguće je pristupiti eIndeksu studenta korištenjem eduID. Ovo je samo jedna od brojnih funkcionalnosti iskaznice koja će sigurno ubrzati digitalnu transformaciju Sveučilišta. Studenti s invaliditetom kao i svi ostali studenti smanjit će odlaske na referade svojih ustrojbenih jedinica, jer će sve mogućnosti imati putem eIndeksa, rekao Tomislav Volarić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije te voditelj SUMIT-a.