SUM podnosi prijavu Kantonalnom tužilaštvu HNK protiv osoba koje uništavaju imovinu Kampusa

Proteklog vikenda nepoznata maloljetna osoba ili više njih uništile su ogradu i vrata na nedavnom postavljenom mini igralištu na kampusu.


zoran tomic rektor sum
Foto: SUM Sova

Sveučilište u Mostaru podnijet će prijavu kod Kantonalnog tužiteljstva HNK-a protiv počinitelja ili više počinitelja zbog vandalizma, oštećenja imovine i krađe opreme unutar kampusa. Naime, proteklog vikenda nepoznata maloljetna osoba ili više njih uništile su ogradu i vrata na nedavnom postavljenom mini igralištu na kampusu.

Kampus Sveučilišta u Mostaru je prošao preuređenje kako bi postao ugodnije okruženje za studente, djelatnike i građane koji ga koriste. Sveučilište apelira na sve korisnike kampusa da poštuju upute i pravila ponašanja koja su postavljena kako bi se osigurala sigurnost i očuvala ljepota ovog javnog prostora.

Također, pozivaju se roditelji da razgovaraju sa svojom djecom o važnosti odgovornog ponašanja i poštivanja imovine koja služi svima.

 – Ističemo da se radi o maloljetnim osobama te iz poštovanja prema njihovim pravima i privatnosti, nećemo objaviti snimku. Međutim, s obzirom na to, kao odgovor na vandalizam, bit će uvedena privremena zabrana korištenja igrališta dok se ne obavi obnova i osigura sigurnost prostora.

Sveučilište u Mostaru nastavit će s naporima u očuvanju kvalitete i estetike prostora te će poduzeti sve potrebne korake kako bi spriječilo buduće incidente vandalizma, poručuju sa SUM-a.