STUDOMAT.TV priča: Prijavite se na studentsko takmičenje: BiH traži najbolje pilote papirnatih aviona!

Gledaj i slušaj o prilikama za edukaciju i zapošljavanje, informacijama o aktuelnim studentskim i temama mladih i budi dio najveće digitalne studentske zajednice!


Asmir Smajlovic STUDOMA TV

Stotine papirnatih aviona i ove godine vinut će se u nebo iz ruku naših najboljih pilota. Bosna i Hercegovina i ove godine učestvuje u ovom velikom svjetskom studentskom takmičenju gdje će studenti iz BiH međusobno odmjeriti snage, a najbolji će na svjetsko finale Red Bull Paper Wings.

Zenica ove godine otvara bh. kvalifikacije Red Bull Paper Wings takmičenja 9. marta u univerzitetskoj dvorani u Kampusu Univerziteta. Takmičenje se potom nastavlja u tuzlanskom Mejdanu 16. marta, nakon čega slijede Sarajevo i sportska dvorana na Grbavici 18. marta, Mostar i Univerzitet Džemal Bijedić 25. marta te Banja Luka i Univerzitetska sportska dvorana 30. marta.

Za STUDOMAT TV govori Asmir Smajlović, šampion Bosne i Hercegovine u bacanju papirnatih aviona u kategoriji “najveća udaljenost”.

Kako se prijaviti na takmičenje?

Prijavite se na studentsko takmičenje: BiH traži najbolje pilote papirnatih aviona! Treba vam samo list A4 papira, mašta i vješte ruke koje papirnati avion trebaju poslati što dalje od protivničkog. Sve informacije o pravilima i prijavama na takmičenja možete pronaći na paperwings.redbull.com.

Imate pitanje za STUDOMAT ili želite predstaviti svoj studentski projekat?

Pišite nam na društvenim mrežama ili na tv@studomat.ba i ne zaboravite se pretplatiti na naš YouTube kanal.

Sve za studente na jednom mjestu!