Studiranje i ljubav: Kako pronaći srodnu dušu na fakultetu?

Kako pronaći ljubav na fakultetu? Ovo su savjeti za pronalazak srodne duše.


Foto: STUDOMAT / Envato
Foto: STUDOMAT / Envato

Pronalaženje srodne duše na fakultetu može biti izazovno, ali ne i nemoguće. Ovo je vrijeme u životu kada ste okruženi različitim ljudima iz različitih pozadina i sa različitim interesima, pa postoji velika mogućnost da ćete pronaći nekoga sličnog sebi. Naročito ako studirate na istom fakultetu.

Prvi korak je upoznavanje što više ljudi. Krenite na društvene događaje, sudjelujte u različitim aktivnostima na fakultetu, pridružite se klubovima i organizacijama koje vas zanimaju. Također, nemojte se plašiti razgovarati s ljudima na predavanjima ili u kampusu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Drugi korak je fokusiranje na zajedničke interese i vrijednosti. Pronađite ljude koji dijele vaše interese i vrijednosti, iako se ne moraju nužno poklapati u svemu. Na taj način možete započeti prijateljstvo koje može prerasti u nešto više.

Treći korak je upornost i strpljenje. Pronalaženje srodne duše može potrajati neko vrijeme, pa nemojte odustajati ako vam se ne čini da ste pronašli pravu osobu odmah. Bitno je ostati otvoren i pristupačan novim ljudima i iskustvima.

Važno je imati na umu da pronalazak srodne duše nije neophodan za sreću i ispunjen život. Nemojte se previše fokusirati na pronalaženje “prave” osobe, već se fokusirajte na uživanje u studentskom životu i stvaranje vrijednih prijateljstava. Prava osoba će doći kada je najmanje budete očekivali.