“Studentsko poduzetništvo”: Ove godine rekordan broj studenata


imam ideju studentsko preduzetnistvo 20141

Ove godine pristigao je rekordan broj prijava za sudjelovanje u projektu “Studentsko poduzetništvo”. Na prvim trening modulima u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru, prisustvovalo je više od 600 studenata.

Ovaj projekt, treću godinu za redom, realizira Centar za istraživanja i studije GEA Banja Luka uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

Na modulima se govorilo o razvoju poslovne ideje, o tome šta je dobra poslovna ideja, te kako do nje doći. Motivacijske govore održali su Ceco Gaković, osnivač enthusio.com, i Semir Musić, nagrađeni student iz  prošlogodišnjeg ciklusa projekta, a prvi trening modul je održao Fuad Strik, osnivač kompanije StrikConsulting.

Cilj ovog segmenta projekta “Studentsko preduzetništvo” je da, kroz seriju praktičnih radionica i vrijedne novčane nagrade iz nagradnog fonda od 48.000 američkih dolara, pruža šansu studentima da njihove ideje zažive u praksi. Nakon završena četiri trening modula, studenti će imati priliku da svoje ideje kandidiraju za vrijedne nagrade. Ove godine će biti nagrađene po četiri studentske ideje u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, vrijednim novčanim nagradama u iznosu od 4.000 američkih dolara.

Sljedeći trening će biti održan u sljedećim terminima:

  • Mostar: 31.03. – 02.04. (Fakultet strojarstva i računarstva)
  • Sarajevo: 03.04. – 05.04. (Pravni fakultet – svečana sala rektorata Univerziteta u Sarajevu)
  • Banja Luka: 07.04 – 09.04. (zgrada rektorata Univerziteta u Banjaluci)

Više informacija o projektu “Studentsko preduzetništvo” možete pronaći na web stranici www.imamideju.ba.

(mladi.info)