Studentski život: Ovo je veoma “smiješan” način učenja, ali je učinkovit

Studentica pokazala najbrži način učenja koji omogućava da se zapamte i najteži pojmovi.


Foto: TikTok

Učenje često nije lak zadatak, stoga vjerujemo kako se ne biste žalili da vam neko otkrije trikove koji će pomoći da to učinkovitije radite.

Advertisements

Jedna studentica na TikToku objavila je način učenja koji se za nju pokazao izuzetno učinkovitim, a nazvala ga je “nasmiješniji način učenja”.

Advertisements

Pogledajte o čemu se zapravo radi:

@donotreadthename

💊👑🧠? Šta vi birate? 😂 #fyp #fpryou #foryoupage #serbia #student #ucenje #metodeucenja #studytok #studyhack #balkan #viral #anatomija #medicinskifakultet #medstudent #study #ucisajelenom

♬ Sava i Dunav – Henny & Breskvica

U nastavku pročitajte nekoliko zanimljivih ‘fora’ koje će vam pomoći da naučite više, brže te da postignete bolje rezultate.

  1. Pošpricajte prostor nepoznatim mirisom dok učite, a to isto učinite i u trenucima kada trebate pisati test. Taj će miris pokrenuti vašu memoriju i bolje ćete riješiti ispit.
  2. Neobičan okus gume za žvakanje djeluje isto kao i nepoznat miris. Žvačite dok učite i dok pišete test, i vidjet ćete da će rezultati biti bolji.
  3. Prije nego se uputite na ispit na manjem papiru napišite sve relevantne informacije, kao da se radi o komadu papira koje je dozvoljeno donijeti na test. To će zapravo biti dobra vježba koja će vam pomoći da se prisjetite bitnih stvari.
  4. Ukoliko snimate predavanja, kada ih budete preslušavali pustite instrumentalnu glazbu u pozadini, kako biste pomogli sami sebi fokusirati se u trenucima dosade.
  5. Koristite se gumenim medvjedićima ili bombonima – postavite ih na poglavlja i nagradite se za naučeno.
  6. Tokom učenja glumite da predajete gradivo nekom drugom.