Studentski smještaj: Konkurs za prijem studenata u Studentski dom u Bijeljini produžen do 1. oktobra

Kapaciteti u prvom roku nisu popunjeni.


djacki dom bijeljina
Foto: NTV Arena

Ranijih godina u Domu za smještaj učenika i studenata u Bijeljini je, uglavnom, nedostajalo mjesta za sve zainteresovane studente. Međutim, ove godine kapaciteti nisu popunjeni u prvom roku pa je konkurs za prijem studenata produžen sve do 1. oktobra.

U Semberiju osim učenika i studenata iz okruženja na školovanje dolaze i oni iz Hercegovine te Sarajevsko-romanijske regije i upravo je za njih domski smještaj daleko najpovoljnija varijanta za boravak.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dom učenika u Bijeljini na raspolaganju ima 180 kreveta, međutim iako je domski smještaj veoma povoljan, kapaciteti u prvom roku nisu popunjeni, pa je konkurs za prijem studenata produžen sve do 1. oktobra. Ono što je sigurno cijena domskog smještaja mnogo je niža i povoljnija u odnosu na privatan smještaj.

Roditeljima srednjoškolaca, osim uštede u kućnom budžetu, važni su dobri smještajni uslovi, ali i bezbijednost njihove djece. U Đačkom domu 24 časa radi i vaspitno-pedagoška služba. Vaspitač Aleksandar Ostojić pojašnjava da se prati rad u školi i vodi računa o disciplini stanara.

Prvi korisnici usluga Doma za učenike i studente u Bijeljini stigli su u ovu zgradu krajem avgusta i početkom septembra. Riječ je o srednjoškolcima i studentima koji dolaze uglavnom, iz rubnih područja Semberije i susjednih gradova i opština, ali i iz Hercegovine te područja Sarajevsko-romanijske regije.

U zgradi izgađenoj 1957. godine spremno su dočekali novu školsku godinu. Uredili su prostorije za smještaj, boravak i učenje đaka i studenata. Prioritet u narednom periodu im je kažu saniranje krova i preuređenje kuhinje, a s obzirom da se radi o velikoj investiciji, očekuju i pomoć nadležnih, piše Ntvarena.com.