Studentski savjeti: Kako spremiti ispit za 24 sata?

Ako ne uspijete, sjetite se da uvijek postoji popravni rok. I još jedan. I još jedan...


anxious young pretty student girl wearing back bag holding clock books looking clock isolated pink

Ko od nas barem jednom nije završio u ovoj nezavidnoj situaciji? Sati lete, a vi tek sada otvarate knjigu? Ne brinite, za sve postoji rješenje. Evo nekoliko koraka kako da maksimalno iskoristite tih posljednja 24 sata.

Panika nije rješenje (iako je neizbježna)

U redu je ako osjetite blagu paniku kad shvatite da je ispit sutra. Ali umjesto da tražite meme o neuspjehu na STUDOMAT, duboko udahnite i krenite dalje.

Organizacija prije svega

Podijelite materijal na manje dijelove i postavite prioritete. Ako ne možete sve naučiti, fokusirajte se na ključne dijelove.

Bez distrakcija

Isključite mobitel, izbjegavajte društvene mreže i obavijestite cimera/cimerku da ste “u zoni” i da vas ne smeta osim ako se kuća ne zapali.

young handsome student preparing school

Tehnika “Pomodoro”

Učite 25 minuta, a zatim napravite pauzu od 5 minuta. Ponavljajte ciklus. Ne samo da ćete bolje usvojiti gradivo, već ćete imati i osjećaj da ste na nekoj pomodoro dijeti (iako ova ne pomaže gubiti kilograme).

Kofein s mjerom

Kafa može biti vaš najbolji prijatelj, ali i najgori neprijatelj ako je konzumirate prekomjerno. Ne želite biti budni cijelu noć samo zato što ste popili 10 šoljica kafe u tri sata.

Kvizovi i sažeci

Pokušajte pronaći online kvizove ili sažetke vezane za vaš ispit. To je kao gledanje trailera prije nego što odete na cjelovečernji film.

student preparing exams late night home

Spavanje je važno

Nemojte preskočiti san. Vaš mozak treba odmor da bi usvojio informacije. Plus, ne želite zaspati tokom ispita.

Humor je ključ

Kad sve krene nizbrdo, nasmijte se. Nekad je humor najbolji mehanizam obrane. Ako ne prođete, barem ćete imati dobru priču za podijeliti na STUDOMAT.

Dajte sve od sebe

Na kraju dana, dajte sve od sebe. Ako ne uspijete, sjetite se da uvijek postoji popravni rok. I još jedan. I još jedan…

Sretno na ispitima!