Zaboravite klasične kupovne nareske, ispecite puretinu, narežite je tanko pa napravite slastan sendvič.

Sendviči su vrlo praktični za studente jer se lako pripremaju i ne zahtijevaju mnogo truda i novca.

Trebat će vam:

  • 2 veća komada purećih prsa
  • 1 kašika kumina
  • 1 kašika sezama
  • 1 kašika sušenog timijana
  • biber
  • novo ulje
  • povrće po želji
  • umaci po želji
  • sir
  • peciva

Priprema:

U posudi najprije pomiješajte kumin, sol, sezam, biber i timijan. Dobivenom smjesom obložite pureća prsa koja ste najprije poprskali maslinovim uljem. Pustite da stoji barem sat vremena u frižider pa zamotajte u papir za pečenje ili foliju i ubacite u pećnicu na 180 °C i pecite oko sat vremena.

Zadnjih 15 minuta otvorite, temperaturu stavite na 200 °C i pecite otvoreno. Kad je gotovo, pustite da se meso ohladi. Za to vrijeme pecivo prerežite na pola, premažite maslinovim uljem i zapecite na grill tavi. Dodajte sir, umak po želji i svježe povrće. Pureća prsa narežite na jako tanko i dodajte u sendvič pa sve zajedno poslužite još toplo, prenosi jutarnji.hr.