Za ljetne dane idealno lagano jelo bit će špageti s paradajzom i bosiljkom koji se pripremaju u jednom loncu.

Uvijek smo u potrazi za receptima za brzinski ručak koji će biti gotov u manje od trideset minuta, pogotovo u ljetnim mjesecima kada ne želimo previše vremena provoditi za frižiderom te preferiramo brzinski spremljena jela.

Umjesto da tjesteninu kuhate u jednom loncu, a umak pripremate u drugom, u ovom receptu sve se kuha u jednom loncu što znatno olakšava pripremu i štedi vrijeme. Osim toga, takav način pripreme garantira bolji i bogatiji okus jela te puno kremastiju teksturu od tjestenine pripremljene na klasičan način.

Osim što ćete imati samo jedan lonac za oprati, najbolji dio je taj da nakon što ste svladali ovu verziju, možete prilagoditi recept kako najviše volite, ističe Sara Lynn Cauchon, autorica knjige The Domestic Geek’s Meals Made Easy: A Fresh, Fuss-Free Approach to Healthy Cooking iz koje je recept preuzet, prenosi Dnevnik.hr.

Sama priprema traje otprilike pet, a kuhanje 15 minuta, što znači da ćete za 20 minuta imati gotov ručak.

Špageti s umakom od paradajza i bosiljkom – sastojci (za šest porcija):

  • 1 litra povrtnog temeljca
  • pola kilograma špageta
  • 250 grama cherry paradajza
  • 1 manja glavica žutog luka narezana na tanke ploške
  • 2 mljevena luka češnjaka
  • 5 listova svježeg bosiljka
  • ½ kašičice zdrobljenih pahuljica crvene paprike
  • košer sol i svježe mljeveni crni biber
  • malo svježe ribanog parmezana, za posluživanje

Priprema:

  1. U velikom loncu za pećnicu ili za juhu s poklopcem koji čvrsto prianja, pomiješajte povrtni temeljac, špagete, paradajz, luk, češnjak, bosiljak i zdrobljene pahuljice crvene paprike. Zakuhajte na srednje jakoj vatri, zatim poklopite i smanjite vatru na slabo.
  2. Kuhajte uz često miješanje dok se sva tekućina ne upije i tjestenina potpuno skuha, 13 do 15 minuta. Posolite i pobiberita.
  3. Poslužite posipano parmezanom.