Salata od piletine je ručak koji svaki student može napraviti za 10 minuta.

Tražite laganu, ali zadovoljavajuću salatu za ručak? Isprobajte brzu i jednostavnu salatu od piletine koja je idealan studentski obrok jer se brzo priprema, a sadrži mnoštvo nutrijenata.

Donosimo brzi recept za salatu od piletine koju svaki student može napraviti, ako ima potrebne sastojke, a priprema je samo 10 minuta.

Sastojci

  • 100 g piletine
  • 100 g zelene salate
  • ¼ crvenog luka, narezanog na tanke ploške
  • 1-2 paradajza, narezanog na kockice
  • Trećina konzerve kukuruza
  • 100 g feta sira
  • Avokado (po želji), narezan na kockice
  • Krastavci (po želji), narezani na tanke kolutiće
  • Sjemenke (po želji), poput suncokreta ili bundeve
  • Masline (po želji), narezane na kolutiće

Dressing

  • 200 g kiselo vrhnja
  • 85 g majoneze
  • biber, bijeli luk u prahu i so po ukusu.

Priprema

Piletinu operite, osušite i narežite na kockice. Zagrijte tavu na srednjoj vatri s maslinovim uljem i na njoj pecite piletinu dok ne bude potpuno pečena i zlatno smeđe boje. U međuvremenu zelenu salatu operite i narežite na manje komade, crveni luk narežite na tanke ploške, pradajz narežite na kockice, feta sir narežite na manje komade, ako koristite avokado i krastavce, narežite ih na kockice ili kolutiće. U velikoj zdjeli kombinirajte zelenu salatu, narezanu piletinu, crveni luk, paradajz, kukuruz, feta sir te ostale dodatke po želji (avokado, krastavce, sjemenke, masline).

U maloj zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje i majonezu , dodajte biber, bijeli luk u prahu i so. Dobro promiješajte da se začini sjedine. Za kraj stavite piletinu u zdjelu gdje se nalazi pripremljena salata dressingom i nježno promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.