Vrijeme pripreme: 5 minuta

Vrijeme kuhanja: 20 minuta

Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 1 šolja riže
  2. 1 kocka za juhu
  3. 1 šolja narezanih gljiva
  4. 1 Sirela Ribanac 40 g
  5. 2 male kašike soli
  6. 1 mala kašika bibera
  7. 1 mala kašika Mediteranske mješavine začina
  8. 1 mala kašika Vegete
  9. 1 mala kašika začina piletinu
  10. 1 kocka Dukat maslaca
  11. 1 kašika ulja

ZA POČETAK:

Stavite 3 šolje vode da proključa. Ako pripremate svježe gljive, očistite ih čistom krpom i narežite na trakice. Ključalu vodu sklonite s vatre i umiješajte kocku za juhu pa dobro pomiješajte i ostavite sa strane.

  1. Korak

U tavu stavite 1 kašiku ulja i kocku Dukat maslaca. Kada se maslac rastopi ravnomjerno ga rasporedite po tavi pa potom dodajte rižu. Miješajte pola minute sve dok se riža ne zacakli pa umiješajte gljive. Nakon 2 minute dodajte 3 paljače pripremljenog jušnog temeljca, pomiješajte i kada juha ispari ponovite postupak i tako sve dok ne potrošite temeljac. U kuhanu rižu dodajte začine, ponovno pomiješajte pa pola kesice Sirela Ribanca.

  1. Poslužite uz ostatak Sirela Ribanca po vrhu.

Dobar tek!

 

Prethodni članakNajbolje studentske izreke svih vremena
Naredni članakRaspisan je konkurs za mobilnost na Politehničkom Institutu Castelo Branco u Portugalu

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.