Studentski recepti: Recept za napitak koji će rastjerati jesenju maglu

Topla čokolada je idealna za hladne dane koji dolaze.


Omiljen napitak u jesenskim i zimskim danima za brojne je vruća čokolada, a osim užitka za nepca nekoliko gutljaja ove kremaste slastice pružit će zaštitu kardiovaskularnom sistemz, ublažit će kašalj te smiriti želučane tegobe, piše zadovoljna.hr.

Razloga za šolju tople čokolade ima napretek, baš kao i recepata u kojima vrsni znalci koriste najkvalitetniju čokoladu dok su dodaci poput cimeta, čilija ili đumbira dobrodošli želite li pojačati ljekovitu notu slasnog gutljaja.

Šolja tople čokolade dati će vam i dovoljnu količinu energije u toku napornog učenja.

Sastojci za toplu čokoladu:

  • 150 g čokolade s 60% kakaa
  • 200 ml punomasnog mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • jedna mala žlica smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • po želji malo cimeta

Ppriprema tople čokolade

1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.

2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače.

3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.

Savjet: Umjesto cimeta u vruću čokoladu dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!