Zalogaj sicilijanskih cannola će te na trenutak odvesti na jug Italije!

Ova poslastica će oduševiti i najprobirljivije ljubitelje slatkiša, a ovaj ukusan desert možep da pripremiš već danas! Oduševiti ćeš drage osobe jedinstvenom teksturom i ukusom cannola, piše ultra.ba.

Za tijesto je potrebno:

  • 500 g mekanog brašna Tip 00,
  • 50 grama maslaca,
  • 50 g šećera,
  • prstohvat cimeta,
  • prstohvat kaka,
  • 1,5 dl marsala vina,
  • 1 jaje.

Za fil je potrebno:

  • 1 kg ricotta,
  • 300 g šećera,
  • 250 g pistacije,
  • 250 g kandirane narandže,
  • 200 g čokolade nasjeckane na sitne komadiće,
  • Šećer u prahu.

Priprema:

Priremi tijesto tako da sve sastojke pomiješaš i dobro izmiksaš. Pusti tijesto da odstoji oko sat vremena. Razvaljaj ga i odreži na željene obike. Zarolaj oko kalupa za cannole. Isprži u dosta suncokretovog ulja zagrijanog na 160 stepeni. Za punjenje izmiksaj ricottu i šećer i pusti da odstoji 2 sata. Zatim umiješaj komadiće čokolade. Napuni cannole s kremom od ricotte te na vrh stavi kandiranu narandžu, te komadiće pistacije.

Dekoriši šećerom i prahu i uživaj u ovom jedinstvenom ukusu.