Studentski recepti: Pripremite hrskavu i ukusnu pitu “gužvaru”
05.12.2022. / A.H. / STUDOMAT / Komentari (0)
Foto: hayat.ba

Pored nje zaboravit ćete na sve ostale, a jedan sastojak daje nevjerovatan okus.
Za doručak pripremite domaću pitu gužvaru sa nadjevom od sira i špinata. Poslužite je uz jogurt ili kiselo mlijeko. Pravi se lako i brzo, a toliko je dobra da ćete zaboraviti na kupovne pite iz najbliže pekare.
Sastojci:
- Sir
- Jaja
- Prašak za pecivo
- Špinat
- Ulje
- Kore
Priprema:
U posudu izdrobiti sir, dodati jaja, prašak za pecivo, pa podijeliti na pola. U jedan dio dodati propržen smrznut špinat. Kore isjeći po dužini, pa jedan dio premažite uljem, preko stavite drugu koru i premažite nadjev. Naizmjenično mažite jedan i drugi nadjev. Uvijati polako u rolnu pa na kraju zgužvati i saviti vrhove, okrenuti i redati u pleh. Ako ostane nadjeva preliti preko. Peći na 200 stepeni oko 30-40 minuta, prenosi hayat.ba.
POSLJEDNJE NA
STUDOMAT.BA
STUDOMAT.BA