Pored nje zaboravit ćete na sve ostale, a jedan sastojak daje nevjerovatan okus.

Za doručak pripremite domaću pitu gužvaru sa nadjevom od sira i špinata. Poslužite je uz jogurt ili kiselo mlijeko. Pravi se lako i brzo, a toliko je dobra da ćete zaboraviti na kupovne pite iz najbliže pekare.

Sastojci:

  • Sir
  • Jaja
  • Prašak za pecivo
  • Špinat
  • Ulje
  • Kore

Priprema:

U posudu izdrobiti sir, dodati jaja, prašak za pecivo, pa podijeliti na pola. U jedan dio dodati propržen smrznut špinat. Kore isjeći po dužini, pa jedan dio premažite uljem, preko stavite drugu koru i premažite nadjev. Naizmjenično mažite jedan i drugi nadjev. Uvijati polako u rolnu pa na kraju zgužvati i saviti vrhove, okrenuti i redati u pleh. Ako ostane nadjeva preliti preko. Peći na 200 stepeni oko 30-40 minuta, prenosi hayat.ba.