Jednostavni i mnogo ukusni, a što više stoje budu bolji.

Sastojci:

  • 130 g mehkog butera /maslaca
  • 250 g meda
  • 100 g žutog šećera
  • 1/2 kg brašna
  • 1 mala kašika praška za pecivo (5g)
  • 1 velika kašika kakaoa
  • 1 mala kašika začina za medenjake
  • 1 jaje
  • 20 ml mlijeka
2 32

Foto: coolinarika.com

Priprema:

  1. Buter, med i šećer istopiti pa pustiti da se ohladi. Brašno i sve ostale sastojke sjediniti pa dodati ohlađenu smjesu i dobro umiješiti. Tijesto je odlično i odvaja se od posude. Zaviti u foliju i ostaviti 1 sat na hladnom.
  2. Pripremiti dva pleha obložena sa papirom za pečenje. Tijesto razviti i vaditi oblike po želji. Peći kekse na 190 stepeni 10-12 minuta. Ohlađene ukrasiti po želji, prenosi coolinarika.com.