Studentski recepti: Ovo je najbolji recept za prženice

Vjerovatno da ne postoji osoba koja ih ne voli – a spremaju se vrlo jednostavno: hljeb, jaja, ulje i gotovo!


french toast
Foto: Envato

Jedan tviteraš je tako pokrenuo zanimljivu raspravu kada je postavio sliku prženica i napisao:

– Kako vi ovo zovete i da li volite da ih jedete?

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U nastavku je opisao na koji način on priprema prženice.

Kada je riječ o receptu (nebitno kako zovete ovo jelo) – stvar je samo u pažljivoj pripremi i strpljenju. Šnite hljeba ne smiju biti suviše tanke jer bi se mogle raspasti od smjese, već debele oko centimetar i po.

Uvijek koristite hljeb koji je odstojao barem jedan dan. Bolje je koristiti biljno ulje, umjesto maslaca jer on gori na visokim temperaturama.

Neka okvirna formula za pripremu smjese od jaja jeste da na dvije kriške hljeba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mlijeka i jedno jaje.