U ovom desertu uživat će i oni koji nisu veliki ljubitelji mrkve.

Postoji nekoliko verzija kolača, čiji je jedan od glavnih sastojaka mrkva. No, ova verzija je vjerovatno najjednostavnija koju možete spremiti za samo 30 minuta.


Ovaj kolač možete pripremati na dva načina.

Sastojci za ovaj recept su:

  • 250 grama brašna
  • jedan prašak za pecivo
  • tri mrkve srednje veličine
  • 100 grama šećera
  • 100 mililitara ulja
  • 300 mililitara mlijeka
  • jedna kašičica cimeta
  • 100 grama čokolade za kuhanje (po želji)

Priprema:

Ogulite i naribajte mrkvu. U blender stavite naribanu mrkvu, ulje, mlijeko i šećer te blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. U drugoj posudi spojite brašno i prašak za pecivo pa dodajte smjesu iz blendera pa pomiješajte.

Prebacite sve u pleh obložen s papirom za pečenje. Kolač pecite nekih 25 minuta u zagrijanoj na 180 stepeni. Čačkalicom provjerite da li je kolač pečen. Ohladite ga na sobnoj temperaturi te prelijte istopljenom čokoladom.