Kada kolač nosi pridjev ‘studentski’ možeš se kladiti kako je u pitanju recept koji je vrlo jednostavan, ali istovremeno i koji može nahraniti poprilično ‘gladnih usta’.

Zapravo se radi o vrhuncu umijeća – kako od malo sastojaka pripremiti pravu kalorijsku bombu.

Upravo to nudi i studentski kolač – prava je bomba okusa i defintivno poslastica ne samo za studente nego i za vaše goste. Ono što je također karakteristično za ovaj kolač su domaći sastojci poput neizbježnih suhih smokava i grožđica. Upravo su oni poznati kao izvor dodatne energije – bez obzira treba li ti za učenje novog gradiva ili za obavljanje brojnih zadataka, prenosi gastro.24sata.hr.

Osim toga, ovaj se kolač priprema brzo i jednostavno – gotov je u malo više od pola sata!

Sastojci:

  • 15 dag suhih smokava
  • 25 dag šećera
  • 25 dag grožđica
  • 5 bjelanjaka
  • 20 dag šećera
  • 1 list oblatne

Priprema:

  1. Suhe smokve nareži i izmiksaj s grožđicama i šećerom. Od bjelanjaka napravi čvrstu smjesu i pri kraju postepeno umiješaj 20 dag šećera.
  2. U dobivenu smjesu lagano umiješaj pripremljene grožđice i smokve.
  3. List oblatne stavi u pleh, premaži je pripremljenom smjesom i peci na temperaturi od 180 stepeni oko 25 minuta.
  4. Ohlađeni kolač nareži na štapiće.