Trebat će vam otprilike pet minuta za pripremu, a ostatak će posla odraditi vaša pećnica.

Svoj omiljeni namaz od lješnjaka iskoristite za pripremu jednostavnog kolača od samo pet sastojaka, koji iz blendera ide ravno u pećnicu.

Namaz u svakom slučaju treba biti na sobnoj temperaturi, a banane zrele i narezane na kolutiće.

Po želji ohlađeni kolač pospite kakaom i poslužite uz malo tučenog vrhnja, prenosi radiosarajevo.ba.

Sastojci:

  • 375 g namaza od lješnjaka
  • 3 velika jajeta
  • 2 zrele banane
  • 5 g praška za pecivo
  • 40 g kakaa

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 180 stepeni.
  2. Namastite, najbolje duguljasti kalup za hljeb, ali poslužit će i onaj koji imate.
  3. Banane ogulite i narežite na male kolutove.
  4. Ubacite sve sastojke u blender i blendajte dok smjesa ne postane glatka.
  5. Prelijte smjesu u kalup i pecite otprilike 50 minuta, sve dok čačkalica kojom probote sredinu kolača ne izađe čista.

Ovaj će kolač malo splasnuti kad se bude hladio. Najbitnije je da ga režete potpuno ohlađenog kako bi kriške bile uredne i vizualno privlačne.

To je to. Prijatno!