Uživajte u jednostavnoj i ukusnoj večeri, spremnoj za 10 minuta!

Sastojci

  • jedna šolja riže,
  • jedna šolja smrznutog graška,
  • 2 supene kašike suncokretovog ulja,
  • 2 komada piletine, grubo isjeckane,
  • jedna mala crvena paprika,
  • iseckana 2 čehna bijelog luka,
  • tanko narezana,
  • 2 velika jaja,
  • jedna puna kašičica začina.

Priprema:

U velikoj posudi prokuhajte vodu s punom kašičicom soli. Dodajte rižu, promiješajte jednom i pustite da ponovno proključa. Zatim smanjite temperaturu tako da voda lagano ključa. Kuhajte otkriveno, bez miješanja, 10 minuta. Nakon 8 minuta, dodajte smrznute grašak, kuhajte još 2 minute i ocijedite (nemojte ispirati).

Zagrijte suncokretovo ulje u woku i pržite dimljenu piletinu 3-4 minute dok ne postane hrskava. Dodajte crvenu papriku i bijeli luk, te pržite još 2 minute, piše BBC Good Food.

Umutite jaja, ulijte ih u tavu i pržite dok se jaja tek stegnu. Dodajte začin prema ukusu. Na kraju, dodajte pripremljenu rižu i grašak u wok, pa sve zajedno promiješajte i poslužite toplo.