Studentski finansijski savjetnik: Kako pronaći i iskoristiti studentske popuste i stipendije?

Studentski popusti, poslovi, prakse i stipendije su sjajan način da olakšate svoje finansijske muke, ali kako i gdje ih pronaći?


girl using tablet cafe with classmates

2Studiranje je uvijek finansijski zahtjevno, ali u današnjem vremenu visokih cijena svih životnih troškova, studiranje je postalo pravi izazov za studentske džepove i budžete njihovih roditelja.

Studentski popusti

Jedan od načina kako biste olakšali teret troškova za vrijeme studentskog života su studentski popusti.

Mnoge prodavnice, restorani i uslužne djelatnosti nude popuste studentima. Uvijek pitajte prilikom plaćanja da li postoji studentski popust. Obavezno nosite sa sobom vaš studentski indeks kao dokaz.

woman holding pointing paper with percent sign inscription looking camera with open mouth

Putuje i uštedite

Autobuske i željezničke kompanije tradicionalno nude popuste studentima. Iskoristite ih, jer svaka marka koja se uštedi kasnije vam može značiti mnogo.

young man is holding his brown backpack

BinBin električni skuteri i Mastercard donose posebne pogodnosti za ljubitelje urbane gradske vožnje ovog ljeta u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru. Posebna pogodnost očekuje korisnike koji svoje korisničke račune dopune sačuvanom UniCredit Mastercard karticom kroz BinBin aplikaciju.

Za studente koji na faks dolaze automobilom, prilikom plaćanja goriva Mastercard karticama UniCredit Bank, omogućen je popust za gorivo na više od 70 benzinskih stanica partnera banke.

Studentske finansijske muke: Ovo je lista najboljih studentskih popusta!

Povratak na faks

Pripremate li se za početak nove akademske godine i tražite najbolje ponude? U saradnji s preko 200 odabranih partnera, UniCredit banka je osigurala posebne popuste za sve korisnike svojih Mastercard kartica. Ovisno o proizvodu i prodajnom mjestu, možete ostvariti popuste u rasponu od 5% pa sve do čak 25%!

Bilo da ste u potrazi za novim školskim priborom, odjećom za prvi dan faksa, udobnom obućom ili najnovijom elektronskom opremom za studentske potrebe, s UniCredit Mastercard karticom možete ostvariti super popuste.

Posjetite bilo koje od preko 200 prodajnih mjesta, iskoristite svoju UniCredit Mastercard karticu i uštedite na svemu što vam je potrebno za novu akademsku godinu i studentsku avanturu.

people drink lemonade eat popcorn movie premiere cinema

Odlazak u kino je dio studentske kulture – iskoristite popuste!

Isto važi i za odlazak u kino. Ponedjeljak je Mastercard online dan! Koristite UniCredit Mastercard karticu za online kupovinu minimalno dvije kino ulaznice za bilo koji film koji se prikazuje u CineStar kinima u Bosni i Hercegovini ponedjeljkom i na poklon dobijate kupon za gratis ulaznicu za narednu posjetu kinu. Pogodnosti se odnose na online kupovinu ulaznica za projekcije u CineStar kinima u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Bihaću, Zenici i Prijedoru.

Ukoliko odlazak u kino preferirate vikendom, ukoliko platite kino ulaznicu m-karticom, drugu ulaznicu dobijate gratis.

medium shot woman posing with graduation background 2

Stipendije, plaćene prakse i studentski poslovi

Stipendije, plaćene prakse i studentski poslovi su sjajan način da “podebljate” svoje studentske finansije. Najbolji način da budete u toku sa aktuelnim konkursima je da pratite sekciju “Prilike”.

Preuzmite i STUDOMAT aplikaciju za još lakši i brži pristup informacijama i obavijestima o stipendijama, poslovima, praksama i popustima. Kroz aplikaciju možete primati direktna obavještenja i biti u toku sa svim novostima kako ne biste propustili rok za prijavu.

young female writing notebook

Besplatni studentski račun

Kada pronađete priliku za sebe, osim kvalitetnog CV-a i prijave jako je važno posjedovanje studentskog računa. Ne samo da vam studentski račun olakšava svakodnevno upravljanje novcem, već je i bitan prilikom prijave za stipendije i studentske poslove.

U tome vam može pomoći UniCredit paket računa za studente koji možete otvoriti i koristiti BESPLATNO sve dok ste student, a u sklopu paketa dobijete i super aplikaciju koja će vam uštediti vrijeme, ali i pomoći da pratite troškove koji se mogu sortirati po kategorijama. Besplatno ćete dobiti moćan alat za upravljanje svojim finansijama, a u isto vrijeme i svoj račun koji vam je neophodan prilikom prijave za stipendije i studentske poslove.