Studentski centar Zenica: Objavljen konkurs za prijem studenata, a ovo su cijene smještaja

Zenički dom je u proteklih osam godina dobio novu fasadu, stolariju, namještaj u sobama.


sc zenica
Foto: Fena

Centar ima 54 trokrevetne te 33 dvokrevetne sobe, odnosno ukupan kapacitet od 228 kreveta, ali se ovim konkursom vrši prijem 220 studenata (preostali kapacitet rezervisan je za strane studente koji borave na razmjeni na fakultetima UNZE-a), državljana BiH i stranih državljana, u statusu redovnih studenata. Od ukupnog kapaciteta 35 posto kreveta rezervisano je za brucoše.

 – Pravo na smještaj i ishranu imaju studenti čije je mjesto prebivališta, odnosno boravišta, udaljeno od Zenice najmanje 20 kilometara. Konkurs će biti otvoren 30 dana, od dana objave. Brucoši su obavezni dostaviti potvrdu o upisu na fakultet prilikom zaduživanja u SC. Studenti starijih godina studija, koji će biti privremeno primljeni, obavezni su konkurisati, a potvrdu o upisu na fakultet u akademskoj 2023/2024. godini dužni su dostaviti najkasnije do 1. novembra 2023. godine ili u protivnom gube pravo na smještaj, ističe direktorica SCZ Nidžara Halilović.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Navodi kako će cijena smještaja i dva obroka u tom centru za studente naredne godine iznositi 150 KM, dok će Vlada Zeničko-dobojskog kantona za studente iz tog kantona participirati u troškovima s iznosom od 249 KM.

 – S obzirom na troškove, ovih 150 KM je minimalna cijena koja je usaglašena i sa studentima-korisnicima. U toku su radovi i na potpunoj rekonstrukciji kupatila u studentskim sobama – mokrih čvorova, zamjene keramike, vodoinstalacija, česmi, tuševa, tako da će naši studenti imati još ugodniji prostor za boravak, podvlači Halilović.

Ona se nada da će, s obzirom na tekuće radove, uspjeti osposobiti barem jedan blok za studente koji će eventualno tokom septembra boraviti u domu i spremati ispite u septembarskom i oktobarskom roku. Zenički dom je u proteklih osam godina dobio novu fasadu, stolariju, namještaj u sobama.