Studentske finansije: Ovo su načini na koje studenti mogu zaraditi dodatni novac

Kako zaraditi dodatni novac?


Foto: Envato
Foto: Envato

Svakome od nas treba dodatan novac, a naročito studentima kako bi mogli imati što lakše i bezbrižnije studiranje. Svi studenti, bez obzira jesu li redovni ili vanredni, imaju jednako pravo se zaposliti preko student servisa i zaraditi si dodatan novac. Bez obzira što studirate, možete pronaći bilo kakav posao, jer to su poslovi za koje ne morate imati prethodnog znanja i iskustva kako biste ga mogli uspješno odraditi.

Također, i to sve zahvaljujući razvoju moderne tehnologije i razvoja interneta, imate na pretek raznih poslova koje možete čak raditi i od kuće, bez potrebe odlaska na posao i gubljenja vremena na prijevoz. Takvi poslovi su još bole za studente, naročito ako ste redovni student jer ne morate nepotreebno gubiti dodatno vrijeme u prijevozu te ujedno tu vam se nudi mogućnost fleksibilnog radnog vremena.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U nastavku vam otkrivamo koji su najbolji načini kako si studenti mogu dodatno zaraditi novac i osigurati si opuštenije studiranje.

Zaradite dodatan novac veoma lako

1. Prvi način kako možete zaraditi dodatan novac je da održavate instrukcije. Ovo je jedno od najboljih opcija za studente, naročito ako studirate strani jezik ili neki prirodoslovni predmet, jer za takve predmete roditelji najčešće traže instruktore za svoju djecu. Stoga ugrabite priliku, objavite svoj vlastiti oglas preko oglasnika i društvenih mreža.

2. Drugi način kako možete si zaraditi dodatan novac je da radite kao virtualni asistent. Ova vrsta posla je danas postalo jako popularno te mnogi se odlučuju na ovu vrstu karijere jer im omogućuje da rade od bilo kuda bez potrebe selidbe i putovanja do posla. Također, radno vrijeme je fleksibilno i možete raditi kada god želite, zbog čega je ovo odlična opcija za studente. Ukoliko vam se ikada dogodi neki neočekivani trošak, ili imate neki dug koji morate što prije bolje riiješiti, brzi krediti koje nudi kreditna banka u svojojponudi omogućuje vam brzi dolazak do prijeko potrebnog novca preko interneta, piše Pressrs.ba.

Dodatan novac zaradiite preko interneta

3. Sljedeći način kako možete zaraditi dodatan novac kao student je zaposliti se kod svojeg fakulteta. Ponekad se najbolje prilike za zaposlenje nalaze pred vašim nosom. Često fakulteti zapošljavaju studente za obavljanje administrativnih poslova. Neke opcija poslova koje imate su referent, sekretar, student savjetnik i knjižičar.

4. Ako ne želite raditi neki dosadan uredski posao, možete raditi kao statista u seriji ili filmovima. Ovisno o tome kod koje produkcijske kuće ste se prijavili, možete čak dobar dodatan novac zaraditi, plus često znaju vam pokriti troškove putovanja i plate vam obrok. Ovo je odlično ako kojim slučajem studirate na Dramskoj akademiji, jer ćete steknuti mnogo iskustva!

5. Druge opcije poslova koje vam se nude su čuvanje djece ili kućnih ljubimaca. Iako se čini kao da nema puno oglaasa za ovakve poslove, zapravo i dalje su jako traženi, naročito ako živite u velikom kvartu.

6. Ako ne želite uvijek raditi isti posao, možete se prijaviti svakog mjeseca za poslove gdje trebaju radnike na par dana, što uglavno bude kada je invertura u igri.